تیتر سلامت

۶ مطلب در تیر ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰


برنج را چند ساعت بخیسانید. بعد آبکش کنید و کنار بگذارید. اکنون در تابه‌ای پیازچه‌ی خردکرده را تفت دهید. قارچ را نیز ورقه کنید و به آن بیفزائید. هویج را به مدت 15 دقیقه آبپز کنید و ریز خرد نمائید. اسفناج را نیز خرد کنید و همراه با گل‌کلم و کلم بروکلی- که به صورت گل خرد کرده‌اید- تفت دهید.


مواد لازم برای2-4 نفر:
 

برنج ایرانی     3 پیمانه
پیازچه     6 ساقه
روغن زیتون     5 قاشق سوپخوری
قارچ     150 گرم
هویج     1 عدد متوسط
اسفناج     200 گرم
گل‌کلم سفید     100 گرم
کلم بروکلی     100 گرم
ادویه‌ی مخصوص پلوئی     1 قاشق چایخوری
نمک، زردچوبه     به میزان لازم
زعفران حل‌کرده     به میزان لازم
پنیر سفید     200 گرم
 

برنج را چند ساعت بخیسانید. بعد آبکش کنید و کنار بگذارید. اکنون در تابه‌ای پیازچه‌ی خردکرده را تفت دهید. قارچ را نیز ورقه کنید و به آن بیفزائید. هویج را به مدت 15 دقیقه آبپز کنید و ریز خرد نمائید. اسفناج را نیز خرد کنید و همراه با گل‌کلم و کلم بروکلی- که به صورت گل خرد کرده‌اید- تفت دهید. حالا به مواد تفت خورده‌ی یاد شده- که کمی نرم و سبک شده‌اند- ادویه، نمک و زردچوبه بزنید. سپس برنج را با آب زعفران خوب ترکیب کنید و بعد از آن که دم کشید، با مواد فوق مخلوط کنید. اینک پنیر را در زعفران بغلتانید و هنگام کشیدن پلوی مخلوط، دور تا دور دیس تزئین نمائید.
  • مجید مجیدی
  • ۰
  • ۰


ابتدا برنج را مطابق دستورالعمل‌های گذشته آبکش کنید. آن‌گاه در کاسه مناسبی زرده، ماست، کره یا روغن، نمک و زعفران را مخلوط کنید، برنج را با مواد ترکیب نمائید سپس آن را در دو کاسه تقسیم کنید، سبزی خردکرده را به یکی از مواد داخل کاسه مخلوط نمائید.


مواد لازم برای 6 نفر:
 

برنج     3 پیمانه
زرده تخم مرغ     3 عدد
ماست     3 قاشق سوپخوری
کره آب‌کرده یا روغن مایع     150 گرم
نمک     یک‌چهارم قاشق چایخوری
زعفران حل‌کرده غلیظ     یک‌دوم قاشق چایخوری
سبزی پلوئی     500 گرم شامل (تره، شوید، گشنیز، سیر تازه)
ماهی کیلکا     20 عدد
نمک     به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن     به میزان لازم
 

ابتدا برنج را مطابق دستورالعمل‌های گذشته آبکش کنید. آن‌گاه در کاسه مناسبی زرده، ماست، کره یا روغن، نمک و زعفران را مخلوط کنید، برنج را با مواد ترکیب نمائید سپس آن را در دو کاسه تقسیم کنید، سبزی خردکرده را به یکی از مواد داخل کاسه مخلوط نمائید. اینک قالب مناسبی را چرب کنید، حالا به فاصله‌های منظم یک قاشق از مواد ته‌چین ساده یکی با سبزی به ترتیب در قالب بریزید. رویش را به همان ترتیب مخالف دیگری مواد بریزید تا قالب کاملاً پرشود، سطح آن را صاف کنید. رویش را با آلومینیوم بپوشانید. و به مدت تقریبی 5/1 ساعت در فر با دمای 180 درجه سانتی‌گراد بپزید. ماهی‌ها را با نمک مزه‌دار کنید و در روغن فراوان سرخ کنید. اکنون ته‌چین سبزی‌پلو را در ظرف مناسبی برگردانید و مطابق شکل با ماهی کیلکا تزئین کنید.

  • مجید مجیدی
  • ۰
  • ۰


در نوشابه‌های پرتقالی به علت بالا بودن میزان پروتئین در آنها، رنگ نوشابه کدر شده ودر اثر فعالیت تخمیری میزان گاز CO2 افزایش می‌یابد که باعث جمع شدن کف زیاد در بطری و گاه ترکیدن بطری حاوی نوشابه می‌شود. نوشابه‌هایی که در بطری‌ها و ظروف یکبار مصرف بسته‌بندی شده‌اند، خطر آلودگی کمتری نسبت به بقیه دارند.


امروزه مصرف نوشابه‌های گازدار به طور فزاینده در میان مردم دنیا، بخصوص ایرانیان که رکورددار مصرف آن هستند، رایج گردیده است. مصرف مداوم وبیش از اندازه این فرآورده عوارضی به دنبال دارد و تهدیدی برای سلامتی به شمار می‌آید. این مقاله به اختصار به معرفی نوشابه‌های گازدار، انواع آن و مضرات آنها می‌پردازد.

  • مجید مجیدی
  • ۰
  • ۰


در ظرف مناسبی، شکلات، کره و خامه را بریزید و به روش بن‌ماری آب کنید ولی هم نزنید. سپس از روی حرارت بردارید و پسته را بیفزائید. بعد صبر کنید تا سرد شود. حالا روی آن را بپوشانید و به مدت 8 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً ببندد. آن‌گاه از مخلوط به دست‌آمده، هر بار به اندازه‌ی یک قاشق چایخوری بردارید، در دست گلوله کنید و روی کاغذ روغنی بچینید و دوباره آن را به مدت


مواد لازم برای 62-03 عدد:
 

شکلات سفید خردکرده     100 گرم
کره     15 گرم
خامه‌ی ساده     75 میلی‌لیتر
پسته‌ی خام و خردکرده     25 گرم

  • مجید مجیدی
  • ۰
  • ۰

ابتدا پنیر خامه‌ای و کره‌ی نرم را با همزن برقی بزنید تا یکدست شود. آرد را افزوده و مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید. خمیر را داخل نایلون قرار دهید و به مدت 15 دقیقه داخل یخچال بگذارید. سپس از خمیر گلوله‌هائی به اندازه‌ی گردو به وزن حدوداً 12 گرم درست کنید



مواد لازم برای تهیه‌ی خمیر تارتلت:
کره‌ی نرم‌شده     180 گرم
پنیر خامه‌ای     85 گرم
آرد     210 گرم
مواد میانی:
تخم مرغ     3 عدد
شکر دانه‌ریز     220 گرم

  • مجید مجیدی
  • ۰
  • ۰


در گذشته اسامی آ‌نزیم‌ها بر پایه تخصص آ‌نها یا توان عمل‌شان بر روی یک ماده خاص انتخاب می‌شد. آ‌نزیم‌هایی که پلی پپتیدها را به قطعات کوچک‌تری از زنجیره‌های پپتیدی یا به اسیدهای آ‌مینه تجزیه می‌کنند، به طور کلی پروتئینازها، نامیده می‌شدند و....


آ‌نزیم‌ها مواد پیچیده‌‌ای هستند که در سلول‌های زنده تشکیل شده و در فعل و انفعالات حیاتی موجود نقش مهمی دارند. آ‌نزیم‌ها مهم‌ترین گروه از پروتئین‌ها هستند که موجب انجام واکنش‌های بیوشیمیایی و سرعت بخشیدن به آ‌نها می‌شوند و از این رو به آ‌نها کاتالیزورهای زیستی می‌گویند.
لویی پاستور معتقد بود که تخمیر قند به الکل توسط مخمر به وسیله خمیرمایه کاتالیز می‌شود.

  • مجید مجیدی