دو فنجان روغن را در یک شیرجوش بریزید و وقتی کاملا داغ شد کوفتهها را یکییکی داخل آن بیندازید و به مدت ۲ دقیقه سرخ کنید. سپس با یک کفگیر کوفتهها را از روغن خارج کنید و روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
مواد لازم برای ۶ نفر:
سیر ۴ حبه
پیاز ۲ عدد بزرگ
جعفری ۱ دسته کوچک
شوید ۱ دسته کوچک
گشنیز ۱ دسته کوچک
گوشت گوسفند بدون چربی ۱ کیلوگرم
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
مواد لازم برای سس:
سیر ۲ حبه
پیاز ۱ عدد کوچک
گوجهفرنگی ۱ کیلوگرم
رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
ادویه مخصوص * ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
آب گوشت ۲۰۰ میلیلیتر
شوید برای تزئین
۱- برای تهیه کوفتهها سیر و پیاز را پوست
بکنید. جعفری، شوید و گشنیز را بشوئید و اجازه دهید تا آب آن کاملا خشک
شود. همه مواد را روی تخته به طور جداگانه خرد کنید.
۲- گوشت را دوبار چرخ کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید. سبزیجات، سیر، پیاز
رنده شده (آب پیازها را بگیرید تا باعث شل شدن کوفته نشود) و نمک و فلفل
را به آن اضافه کنید و با دست مایه را ورز دهید تا کاملا یکنواخت شود.
۳- از مایه گوشتی گلولههایی به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و در کف دست
خود به صورت کوفتههای کوچک درآورید. یک بشقاب نزدیک دست خود بگذارید و
کوفتهها را در آن بچینید. برای اینکه گوشتبه دستتان نچسبد یک کاسه آب
کنار دستتان بگذارید و هر بار دست خود را با آب خیس کنید.
۴- برای تهیه سس، سیر و پیاز را خرد و گوجهفرنگیها را رنده کنید. پیاز را
به مدت ۵ دقیقه با کره تفت دهید. سیر، گوجهفرنگی رنده شده، رب گوجهفرنگی،
ادویه مخصوص و نمک و فلفل را اضافه کنید و بعد آب گوشت را روی آن
بریزید. در قابلمه را ببندید و با شعله کم به مدت ۲۰ دقیقه حرارت دهید.
۵- دو فنجان روغن را در یک شیرجوش بریزید و وقتی کاملا داغ شد کوفتهها را
یکییکی داخل آن بیندازید و به مدت ۲ دقیقه سرخ کنید. سپس با یک کفگیر
کوفتهها را از روغن خارج کنید و روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آن
گرفته شود.
۶- کوفتههای سرخ شده را در سس گوجهفرنگی قرار دهید و به مدت ۱۰-۵ دقیقه بپزید.
بهتر است که مقدار گشنیز بیشتر از بقیه سبزیها باشد.
میتوان در سس این کوفته از مقداری سرکه و شکر هم استفاده کرد که در این صورت سسی ترش و شیرین خواهد شد.
- ۹۶/۰۳/۲۸