مواد لازم برای ۴ نفر:
مرغ کامل ۱ عدد
روغن زیتون ۶ قاشق غذاخوری
برنج ۲۵۰ گرم
شوید چند برگ
نمک و فلفل به میزان لازم
مواد لازم برای سس لیمو:
تخممرغ ۳ عدد
لیموترش ۳-۲ عدد
نمک و فلفل سفید به مقدار لازم
این سوپ یکی از سوپهای معروف یونان است.
این یک غذای خانوادگی است و معمولا در رستورانها سرو نمیشود. در یونان
معمولا سوپ و غذای اصلی جدا از هم نیستند و یونانیها سوپ را به عنوان یک
غذای اصلی میل میکنند. در جزایر یونان مرغها و بوقلمونها در همه جا از
گیاهان تغذیه میکنند و گوشت آنها طعم بسیار خوبی دارند. آشپزهای محلی از
این فرصت بهره میگیرند و سوپهای خوشمزهای آماده میکنند.
برای طعم دادن به این سوپ از تخممرغ و لیمو استفاده میشود. لیمو برای
اولین بار در حدود سال ۱۰۰۰ میلادی توسط یک تاجر عرب به یونان برده شد و
امروزه به مقدار زیاد در نقاط مختلف یونان از جمله جزیره کرت کاشته میشود.
اغلب خانوادههای یونانی در باغچه منزل خود یک درخت لیمو دارند تا نیاز
روزانه خود را تامین کنند.
۱- مرغ را در آب سرد قرار دهید و نمک و فلفل
به همراه ۲-۱ عدد پیاز و کمی برگ بو بزنید و بجوشانید تا کاملا بپزد. سپس
مرغ را از آب خارج کنید و پوست آن را بکنید.
۲- گوشت و استخوان مرغ را از هم جدا و با یک چاقوی تیز گوشت مرغ را خرد کنید.
۳- گوشت مرغ، برنج و روغن زیتون را داخل آب مرغ بریزید. پیازها و برگ بو را جدا کنید (آب مرغ صاف شده) و بجوشانید تا مرغ بپزد.
۴- آب لیموها را بگیرید. تخممرغها را در یک کاسه بشکنید و با یک همزن دستی بزنید و آب لیمو را کمکم به آن اضافه کنید.
۵- وقتی سس حالت یکنواختی پیدا کرد، کمی از آب مرغ ولرم را روی آن بریزید و
باز هم به خوبی هم بزنید. در حین ریختن آب مرغها هم زدن را انجام دهید تا
کاملا یکنواخت شود، نمک و فلفل سفید را هم بیفزائید.
۶- درست قبل از سرو کردن غذا، پس از اینکه اجاق گاز را خاموش کردید، سس را
داخل سوپ بریزید و به طور مرتب هم بزنید تا تخممرغ داخل سوپ گلوله نشود.
کمی شوید خرد شده داخل سوپ بریزید و گرم سرو کنید.