تیتر سلامت

۴ مطلب در خرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

به نظر می رسد دریافت کلسیم کافی در رژیم غذایی باعث می شود بدن چربی بیشتری بسوزاند و مقدار چربی جدید که بدن می سازد، کاهش یابد. به این ترتـیب از دست دادن چربی را با حفظ عضلا ت آ‌سان تر می کند. این نکته در رژیم غذایی بسیار حائز اهمیت است، زیرا شما قصد دارید چربی را از دست دهید نه عضله را.


در حال حاضر بیش از یک بیلیون (میلیارد) بزرگسال در جهان اضافه وزن دارند و از این تعداد حداقل ۳۰۰ میلیون از نظر کلینیکی و بالینی چاق محسوب می شوند. چاقی ارتباط زیادی با بروز بیماری های مزمن، همچون دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون، سکته مغزی و انواع بخصوصی از سرطان دارد.

  • مجید مجیدی
  • ۰
  • ۰


درست قبل از سرو کردن غذا، پس از اینکه اجاق گاز را خاموش کردید، سس را داخل سوپ بریزید و به طور مرتب هم بزنید تا تخم‌مرغ داخل سوپ گلوله نشود. کمی شوید خرد شده داخل سوپ بریزید و گرم سرو کنید.


مواد لازم برای ۴ نفر:

مرغ کامل     ۱ عدد
روغن زیتون     ۶ قاشق غذاخوری
برنج     ۲۵۰ گرم
شوید     چند برگ
نمک و فلفل     به میزان لازم
مواد لازم برای سس لیمو:
تخم‌مرغ     ۳ عدد
لیموترش     ۳-۲ عدد
نمک و فلفل سفید     به مقدار لازم

این سوپ یکی از سوپ‌های معروف یونان است. این یک غذای خانوادگی است و معمولا در رستوران‌ها سرو نمی‌شود. در یونان معمولا سوپ و غذای اصلی جدا از هم نیستند و یونانی‌ها سوپ را به عنوان یک غذای اصلی میل می‌کنند. در جزایر یونان مرغ‌ها و بوقلمون‌ها در همه جا از گیاهان تغذیه می‌کنند و گوشت آنها طعم بسیار خوبی دارند. آشپزهای محلی از این فرصت بهره می‌گیرند و سوپ‌های خوشمزه‌ای آماده می‌کنند.
برای طعم دادن به این سوپ از تخم‌مرغ و لیمو استفاده می‌شود. لیمو برای اولین بار در حدود سال ۱۰۰۰ میلادی توسط یک تاجر عرب به یونان برده شد و امروزه به مقدار زیاد در نقاط مختلف یونان از جمله جزیره کرت کاشته می‌شود. اغلب خانواده‌های یونانی در باغچه منزل خود یک درخت لیمو دارند تا نیاز روزانه خود را تامین کنند.

۱- مرغ را در آب سرد قرار دهید و نمک و فلفل به همراه ۲-۱ عدد پیاز و کمی برگ بو بزنید و بجوشانید تا کاملا بپزد. سپس مرغ را از آب خارج کنید و پوست آن را بکنید.
۲- گوشت و استخوان مرغ را از هم جدا و با یک چاقوی تیز گوشت مرغ را خرد کنید.
۳- گوشت مرغ، برنج و روغن زیتون را داخل آب مرغ بریزید. پیازها و برگ بو را جدا کنید (آب مرغ صاف شده) و بجوشانید تا مرغ بپزد.
۴- آب لیموها را بگیرید. تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسه بشکنید و با یک همزن دستی بزنید و آب لیمو را کم‌کم به آن اضافه کنید.
۵- وقتی سس حالت یکنواختی پیدا کرد، کمی از آب مرغ ولرم را روی آن بریزید و باز هم به خوبی هم بزنید. در حین ریختن آب مرغ‌ها هم زدن را انجام دهید تا کاملا یکنواخت شود، نمک و فلفل سفید را هم بیفزائید.
۶- درست قبل از سرو کردن غذا، پس از اینکه اجاق گاز را خاموش کردید، سس را داخل سوپ بریزید و به طور مرتب هم بزنید تا تخم‌مرغ داخل سوپ گلوله نشود. کمی شوید خرد شده داخل سوپ بریزید و گرم سرو کنید.

  • مجید مجیدی
  • ۰
  • ۰

در نبــود کارنیتیـــــن، اکسیـــــداسیـــون اسیدهای چرب بلند زنجیره دچار اختلا ل شده و باعث بروز بیماری هایی می شود که اغلب با هیپوگلیسمی همراه هستند. کمبود کارنیتین معمولا  به علل زیر ایجاد می شود:


کارنیتین برای اولین بار در سال ۱۹۰۵ کشف شد، اما شناسایی ساختار و ترکیب آ‌ن به طور دقیق در سال ۱۹۲۷ صورت گرفت. کارنیتین یک ماده مغذی ضرروی شرطی است و تحقیقات نشان داده است که انسان ظرفیت محدودی برای تولید کارنیتین دارد، ولی مقادیر مورد نیاز توصیه شده برای انسان به راحتی از منابع کارنیتین قابل جذب است. کارنیتین یک آ‌مین چهار ظرفیتی با خاصیت دوگانه است که فقط فرم ایزومری پ آ‌ن در فعالیت های زیستی شرکت می کند، به همین دلیل پ—کارنیتین هم نامیده می شود.

  • مجید مجیدی
  • ۰
  • ۰


دو فنجان روغن را در یک شیرجوش بریزید و وقتی کاملا داغ شد کوفته‌ها را یکی‌یکی داخل آ‌ن بیندازید و به مدت ۲ دقیقه سرخ کنید. سپس با یک کفگیر کوفته‌ها را از روغن خارج کنید و روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آ‌ن گرفته شود.


مواد لازم برای ۶ نفر:

سیر ۴     حبه
پیاز     ۲ عدد بزرگ
جعفری     ۱ دسته کوچک
شوید     ۱ دسته کوچک
گشنیز    ۱ دسته کوچک
گوشت گوسفند بدون چربی     ۱ کیلوگرم
نمک و فلفل     به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن     به میزان لازم
مواد لازم برای سس:
سیر     ۲ حبه
پیاز     ۱ عدد کوچک
گوجه‌فرنگی     ۱ کیلوگرم
رب گوجه‌فرنگی     ۲ قاشق غذا‌خوری
ادویه مخصوص *    ۱ قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل     به میزان لازم
آب گوشت     ۲۰۰ میلی‌لیتر
شوید     برای تزئین

۱- برای تهیه کوفته‌ها سیر و پیاز را پوست بکنید. جعفری، شوید و گشنیز را بشوئید و اجازه دهید تا آ‌ب آ‌ن کاملا خشک شود. همه مواد را روی تخته به طور جداگانه خرد کنید.
۲- گوشت را دوبار چرخ کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید. سبزیجات، سیر، پیاز رنده شده (آ‌ب پیازها را بگیرید تا باعث شل شدن کوفته نشود) و نمک و فلفل را به آ‌ن اضافه کنید و با دست مایه را ورز دهید تا کاملا یکنواخت شود.
۳- از مایه گوشتی گلوله‌هایی به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و در کف دست خود به صورت کوفته‌های کوچک درآ‌ورید. یک بشقاب نزدیک دست خود بگذارید و کوفته‌ها را در آ‌ن بچینید. برای اینکه گوشت‌به دستتان نچسبد یک کاسه آ‌ب کنار دستتان بگذارید و هر بار دست خود را با آ‌ب خیس کنید.
۴- برای تهیه سس، سیر و پیاز را خرد و گوجه‌فرنگیها را رنده کنید. پیاز را به مدت ۵ دقیقه با کره تفت دهید. سیر، گوجه‌فرنگی رنده شده، رب گوجه‌فرنگی، ادویه مخصوص و نمک و فلفل را اضافه کنید و بعد آ‌ب گوشت را روی آ‌ن بریزید. در قابلمه را ببندید و با شعله کم به مدت ۲۰ دقیقه حرارت دهید.
۵- دو فنجان روغن را در یک شیرجوش بریزید و وقتی کاملا داغ شد کوفته‌ها را یکی‌یکی داخل آ‌ن بیندازید و به مدت ۲ دقیقه سرخ کنید. سپس با یک کفگیر کوفته‌ها را از روغن خارج کنید و روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آ‌ن گرفته شود.
۶- کوفته‌های سرخ شده را در سس گوجه‌فرنگی قرار دهید و به مدت ۱۰-۵ دقیقه بپزید.
بهتر است که مقدار گشنیز بیشتر از بقیه سبزی‌ها باشد.
می‌توان در سس این کوفته از مقداری سرکه و شکر هم استفاده کرد که در این صورت سسی ترش و شیرین خواهد شد.

  • مجید مجیدی